

Geçmişte her bölgenin iklim koşulları mimaride her zaman en önemli konulardan biri olmuştur. Tasarımcılar insan konforunu sağlamak için güneşe, rüzgara, yağmura, kışın soğuğuna ve yazın sıcağına dikkat etmek zorundaydı. İnşaat için mevcut olanakları ve mevcut yerel malzemeleri dikkate almak zorundaydılar.
Sürdürülebilir mimari, insanlığın çevre üzerindeki etkisinde tasarımlara insanın çevre üzerindeki etkisini azaltmaya odaklanır. Binayı çevredeki manzarayla kusursuz bir şekilde harmanlar ve bütünleştirir.
Çevre dostu enerji ve su kullanımı, sürdürülebilir mimarinin temel bir bileşenidir. Amaç, güneş panelleri , doğal ısıtma ve soğutma ve havalandırma sistemleri gibi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak israf edilen, zararlı enerji tüketimini en aza indirmektir.
Sürdürülebilir bir bina tasarlarken, tükettiği kadar enerji üreten bir binaya sahip olması ve sistemlerinin tasarımı,uygulanması; ve inşa edilmiş çevrenin doğal manzaraya entegrasyonu dahildir.
Sürdürülebilir mimarinin bir diğer yönü de, kolayca parçalanıp yeniden kullanılabilen veya geri dönüştürülebilen doğal malzemelerden yapılmış, uyarlanabilir, modüler alanların kullanılmasıdır.
Yerel bitkiler, sürdürülebilir mimarinin peyzaj düzenlemesinde hayati bir rol oynar. Yerel biyoçeşitliliği teşvik eder, toprak erozyonunu azaltır ve zaten doğal ortamlarında büyüdükleri için daha az bakım gerektirirler.
DKA-DİLGE KILINÇ ARCHITECTURE